ورود کاربران

از طرف معاون آموزشی دانشگاه علم و هنر یزد صورت گرفت:
تکذیب خبر تعطیلی دانشکده هنر و معماری اردکان جهاد دانشگاهی

تکذیب خبر تعطیلی دانشکده هنر و معماری اردکان جهاد دانشگاهی

تاریخ : شنبه 10 بهمن 1394
ساعت: 21 : 11   بازدید کنندگان : 4661 بازدید
  نسخه چاپی

 معاون آموزشی دانشگاه علم و هنر وابسته به سازمان جهاددانشگاهی یزد با تکذیب خبر تعطیلی دانشکده هنر و معماری دانشگاه علم و هنر واقع در شهرستان اردکان، از پیگیری دانشگاه برای راه‌اندازی مراکز پژوهش و کسب و کار هنر در این دانشکده خبر داد.

به گزارش ایسنا– منطقه یزد، دکتر "محسن برزگری" در جمع خبرنگاران در رابطه با زمزمه‌های تعطیلی دانشکده هنر و معماری اردکان تصریح کرد: این مرکز از سال 1375 با پذیرش 12 دانشجو در مقطع کارشناسی فرش آغاز بکار کرد و تعداد دانشجویان آن در سالهای اخیر به بیش از 1200 دانشجو در مقاطع مختلف نیز رسید و هرچند در حال حاضر به دلیل سیاست‌های دولت قبل با کاهش شدید دانشجو مواجه شده است ولی تعطیل نخواهد شد.

وی در این باره گفت: به دنبال سیاست‌های دولت گذشته، این امکان که متقاضیان کنکور بتوانند نزدیک‌ترین کد رشته به محل سکونت خود را انتخاب کنند، فراهم شد و طبیعی است که با وجود رشته‌های مدنظر دانشجو در محل سکونت، کاهش پذیرش دانشجو در بسیاری از دانشگاه‌های غیرانتفاعی و آزاد در استان‌های کشور اتفاق خواهد افتاد.

برزگری در ادامه تعداد دانشجوی مشغول به تحصیل این دانشکده در سال جاری تحصیلی را 550 دانشجو اعلام کرد و افزود: البته از سه سال قبل پیش‌بینی کاهش دانشجو محرز بود لذا بر همین اساس و در برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته با ارتقای شاخص‌های لازم، پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دستور کار قرار گرفت.

وی کاهش دانشجو و به تبع آن نگرانی‌های کارمندان و اعضاء هیئت علمی و همچنین خیرین همراه دانشگاه را طبیعی دانست و گفت: خوشبختانه با توجه به دغدغه‌های بوجود آمده، با همراهی مسئولان ارشد شهرستان و دانشگاه، پذیرش دانشجو در مقطع ارشد به نتیجه رسیده است و علاوه بر آن نیز با تغییر رویکرد وزارت علوم در دولت جدید دانشگاه‌ها به سمت کیفی‌سازی رفته‌اند که در این حوزه نیز تا حدودی موفق بودیم.

وی خاطرنشان کرد: البته با توجه به هماهنگی‌های بین مراکز آموزش عالی شهرستان اردکان سعی شده تا در انتخاب رشته‌های مراکز آموزش عالی شهرستان موازی کاری صورت نگیرد، اما بازهم در مقطع کارشناسی با کاهش متقاضی روبرو هستیم.

برزگری افزود: علاوه بر این اقدامات در زمینه بومی‌گزینی دانشجو نیز اقدامات شایسته‌ای صورت گرفت اما باز هم تلاش‌ها بی‌ثمر ماند و مقطع کارشناسی این مرکز به یک باره به پذیرش صفر رسید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با ابراز خرسندی از استقبال دانشجویان از مقاطع ارشد این مرکز، در این رابطه عنوان کرد: هم‌اکنون با توجه به زیرساخت‌های فراهم شده در این مرکز، پذیرش دانشجو را در شش رشته‌ی ارشد داریم ولی آنچه باعث کاهش تعداد دانشجو شده، ظرفیت پایین پذیرش در مقطع ارشد است.

برزگری با اعلام این موضوع که عدم پذیرش در مقطع کارشناسی بر فعالیت کادر این مجموعه نیز تاثیر گذاشته است، افزود: جابجایی تعدادی از نیروها که تمایل انتقال به مرکز استان را داشتند، انجام شد اما استراتژی دانشگاه به تعطیلی این مرکز نخواهد انجامید.

وی ادامه داد: البته هدف و اولویت اول، حفظ جایگاه دانشگاه و عدم تعطیلی این مرکز و سپس برنامه‌ریزی برای کیفی‌سازی مجموعه دانشکده‌های این مرکز است که یکی از این برنامه‌ها، تقویت رشته‌ها در مقطع ارشد به شمار می‌رود.

معاون آموزشی دانشگاه علم و هنر بیان کرد: البته نیم‌نگاهی هم به برنامه‌ریزی پذیرش در مقطع دکتری داریم که در این رابطه تقاضای دکتری فلسفه هنر برای دانشکده در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است و امیدواریم برای سال 95 امکان جذب دانشجو دکتری نیز تحقق یابد.

این مقام مسئول با عنوان این موضوع که دانشگاه علم و هنر اردکان در رنکینگ دانشگاه‌های غیرانتفاعی کشور درجه الف را به خود اختصاص داده است، دستیابی به این جایگاه را نشان از کیفیت بالای زیرساخت‌های این مرکز دانست.

وی ابراز امیدواری کرد که این دانشکده در سال آینده با هفت رشته در مقطع کارشناسی ارشد به کار خود ادامه دهد و برنامه‌ریزی‌های دانشگاه برای پذیرش دانشجو در دیگر رشته‌های هنری همچون تئاتر و موسیقی نیز تحقق یابد.

وی افزود: البته نباید فراموش کرد که به علت کمبود هیئت علمی متخصص، رشته‌هایی همچون موسیقی و تئاتر در استان، قابلیت پذیرش دانشجو در این رشته‌ها نیز کاهش می‌یابد.

برزگری در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که سیاست جهاددانشگاهی استان تخصصی کردن مراکز در رشته‌های کاربردی هر منطقه است، اعلام کرد: دانشگاه علم و هنر یزد هم‌اکنون در 70 کد رشته در قالب سه دانشکده در شهرستان‌های یزد، اردکان و اشکذر پذیرش دانشجو دارد.

برزگری یکی دیگر از سیاست‌ها و اهداف دانشگاه با همکاری جهاددانشگاهی استان را راه‌اندازی یک مرکز کسب و کار هنر در کنار دانشگاه و توانمند‌سازی دانشجویان خواند و افزود: سیاست اشتغال‌زایی دانشگاه به سمت کارآفرینی حرکت می‌کند که ساختار این مرکز نیز به سمتی است که دانش‌آموختگان دانشگاه برای اشتغال خود بعد از فارغ التحصیلی با حمایت دانشگاه برنامه‌ریزی داشته باشند.

وی به زمانبر بودن موضوع اشتغال و پژوهش اشاره و اظهار کرد: امیدواریم به زودی مرکز پژوهش و کسب و کار را در اردکان راه‌اندازی کنیم.

وی در ادامه نقش مراکزی چون آموزش و پرورش برای جذب دانشجویان علاقه‌مند به رشته های هنری را بسیار تاثیرگذار و حائز اهمیت خواند و گفت: اگر آموزش و پرورش در فکر تقویت هنرستان‌ها باشد، آمادگی پذیرش در مرکز علم و هنر اردکان وجود دارد و علاوه بر آن نیز آمادگی راه‌اندازی مرکز پیش‌دانشگاهی را نیز برای همراهی با آموزش و پرورش داریم.

برزگری افزود: این دانشگاه آمادگی دارد در حوزه مبلمان شهری و زیباسازی نیز در صورت تمایل دستگاه‌های مربوطه مانند شهرداری اردکان، همکاری کند و از ظرفیت‌های دانشگاه در این موارد با کمترین هزینه‌ها استفاده کند.

این مقام مسئول با ابراز گلایه از برخی دستگاه‌های اجرایی شهرستان در عدم توجه به همراهی با این مرکز برای بازسازی و تکمیل طرح سر در ورودی دانشکده منتهی به میدان چادرملو، ابراز امیدواری کرد که پس از گذشت قریب چهار سال معطلی طرح، با همراهی شهرداری و راه و شهرسازی اردکان به نتیجه برسد.

برزگری در پایان نیز با تشکر از همراهی همیشگی مسئولان شهرستان در حمایت از این مرکز، اظهار کرد: امیدواریم با تلاش همه مسئولان و دست‌اندرکاران دانشگاه و شهرستان، شاهد شکوفایی هر چه بیشتر این مرکز باشیم.

امکانات خبر - ارسال برای دوستان - نظرات
(Show Details...)