گزارش برگزاری سی و نهمین گردهمایی معاونین آموزشی جهاد دانشگاهی در ارومیه
سی و نهمین گردهمایی معاونین آموزشی جهاد دانشگاهی با حضورمعاونین آموزشی واحدها، پژوهشکدهها، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و مراکزوابسته جهاد دانشگاهی کشور پانزدهم و شانزدهم شهریور ماه در ارومیه برگزار گردید.
اين گردهمايي با حضور دکتر طیبی- ريیس جهاد دانشگاهی و عضوشورای انقلاب فرهنگی- استاندار آذربایجان غربی، نماینده مردم ارومیه، دکتر قرنفلی-معاون آموزشی- معاونين و مدیران آموزشي جهاد دانشگاهی از سراسر کشور در مجتمعآموزشی و پژوهشی به مدت دو روز در اروميه برگزار گردید.
برگزاري کارگاههای آموزشی،تشكيل كمیسیونهای تخصصی، بررسيموضوعات آموزشی و تبيين برنامههای آتی معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي مهمترينبرنامه های اين گردهمايي را تشكيل می دادند.
افتتاح ساختمان مرکز رشد واحدهای مدرن کشاورزی جهاددانشگاهی ارومیه، پردهبرداری از یادمان شهدای جهاد دانشگاهی استان، رونمایی از پرتالمعاونت آموزشی، رونمایی از گواهینامههای جدید معاونت آموزشی و رونمایی از منابعجدید آموزشی گروههای هفتگانه آموزشی برخي ديگر از برنامههای پيشبيني شده سیونهمین گردهمايي معاونین آموزشی جهاد دانشگاهی سراسر کشور بود که انجام شد.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: اقتصاد دانش بنیان مسیر کشور را به سمتپیشرفت سوق داده است
معاونآموزشی جهاد دانشگاهی گفت: بسیار خرسندیم که اینگردهمایی در شهری تاریخی، شهری که شهدای بزرگی در راه انقلاب نثار کرده، شهری کهایمان و پاکی مردم آن مانند طبیعت بکر، شاداب،پاک و سرزنده است و همیشه در توسعهعلم وفناوری و آبادانی کشور پیشگام بوده است، برگزار میگردد.
دکتر قرنفلی اشتغال، توسعهمنابع انسانی و افزایش بهرهوری را از ملزومات آبادانی کشور دانست و افزود: اقتصاددانشبنیان خدمات ارزندهای به کشور داشته و مسیر کشور را به سوی پیشرفت سوق دادهبه طوری که در گذشته افرادی را به عنوان کارگر می شناختیم اکنون به عنوان دانشگرشناخته میشوند و با دانشی شدن جامعه نیازهای متنوع و روز افزون در عرصه آموزش و دانشگاهها باید پاسخگوی مسائل جدید باشند.
دکتر قرنفلی تصریح کرد: کشوردر تولید علم در وضعیت مطلوبی قرار دارد و حتی از میانگین های جهانی نیز جلوتر استولی متاسفانه در تولید فناوری و تجاریسازی ضعفهایی داشتهایم که لازم است تا باهمفکری و همدلی آنها را به قوت تبدیل کنیم.
رییس جهاد دانشگاهی: جهاد دانشگاهينگاه مساله محوري به علم و دانش دارد
دکتر طیبی – رییس جهاددانشگاهی- نیز در این گردهمایی گفت: مقام معظم رهبري هميشه بر افزايش اقتدر كشوراز طريق علم و فناوري، در اقتصاد و فرهنگ تاكيد دارند لذا در حوزه كشاورزيتوليدات فناوري و ساير حوزه ها حركت هاي لازم صورت گرفته است.
عضو شورای عالی انقلابفرهنگی افزود: ما مشكلي در رابطه با توليد علم و فناوري نداريم ولي در رابطه باتبديل اين علم و فناوري به بحث اقتصادي كشور با مشكلاتي مواجه هستيم و نمي توانيماز اين علم و فناوري در جهت استفاده از رشد اقتصادی كشور بهره ببريم.
دکتر طيبي گفت: نظام سياستعلمي و برنامهريزي توليد علم دچار مشكل است، چون دولت و شوراي عالی انقلابفرهنگي به علت نبود برنامههای خاص و هماهنگ شده با مشكل مواجه هستند لذابايد سازمانهايي در اين رابطه باشند كه نقش ميانجيگري داشته باشند كه اين مراكزهمان سازمان هاي دانشپژوه هستند که به وجود آنها نيازمنديم و ما نيز از آنهاحمايتهاي لازم را به عمل خواهيم آورد.
وي تصريح كرد: پيشرفت فناوريهاو علوم توليد شده داخلی جذابيت خاصي در رقابت با محصولات خارجي ندارند وما نمي توانيم با آنها به رقابت بپردازيم چرا كه علت اصلي موفقيت كشورهاي توسعهيافته همين است كه آن ها مي توانند جذابيت فناوري خود را بالا ببرند.
دکتر طيبي در رابطه بابرنامههاي آتي اقتصاد كشور گفت: توليد علم در كشور بايد تبديل به ثروت شود،برنامهريزيكردهايم كه در سال 1404 اقتصاد ما متكي به توليدات ملي خودمان باشیم و سند تعريفتوسعه جهاد دانشگاهی و نقش آن در توسعه كشور و نيازهاي ملي تنظيم شده و نيازمندحمايت هاي استانداران ميباشیم.
رييس جهاد دانشگاهي كشور گفت: جهاد دانشگاهيآذربايجان غربي اقدامات مناسبي داشته است و همچنين دستاوردهاي چشمگيري در حوزهپزشكي و علمي داشته كه در اين راستا نيازمند حمايت استاندار آذربايجان غربي هستيمكه با حمايتهاي ايشان ميتوانيم فناوري هاي به دست آمده را در سطح بين الملليمطرح كنيم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاكيد كرد: هدف ماتوسعه پايدار و منسجم علم و فناوري در كشور است، جهاد دانشگاهي نگاه مسئله محوريبه علم و دانش دارد و مي تواند تجربه خود را در توسعه علمي و پيشرفت كشور به كارببرد.
استاندار آذربایجان غربی: جهاددانشگاهی نقش بسزایی در ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه بر عهده دارد
استاندار آذربایجان غربی درسی و نهمین گردهمایی آموزشی جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی نقش بسزایی درایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه بر عهده دارد.
قربانعلی سعادت افزود:متاسفانه ارتباط بین صنعت و دانشگاه ارتباط مناسبی نیست و در رابطه با بحث ارتباطبین صنعت و دانشگاه طرحهای زیادی شنیده و مطرح شده است ولی متاسفانه دراین راستا اقدامات مناسبی صورت نگرفته است. برخی دانشگاهها در جهت ارتباط سریعدانشگاه و صنعت ایجاد شدهاند که دانشگاههای علمی کاربردی نیز نمونه ای از آنانهستند که باید حداکثر استفاده از آنان به عمل آید.
سعادت با بیان اینکه قلههایبلند علمی را در کشور فتح کردهایم، گفت: باید توجه کرد که در رابطه با مردمی کردنعلوم به دست آمده و به کار بردن دانش و پیشرفت اقتصادی کشور اقدامی آن چنانی صورتنگرفته است.
وی با تاکید بر ضرورت ایجادایجاد شرکتهای دانش بنیان گفت: ایجاد این شرکتها ارتباط بین صنعت و دانشگاه راتسریع خواهد نمود؛ اعلام آمادگی می کنیم که از ایجاد شرکتهای دانش بنیان والکترونیک حمایت کنیم.
سعادت تصریح کرد: طبق قانوناز منابع مختلف در جهت ایجاد شهرک شرکتهای دانش بنیان می توانیم تامیناعتبار کرده و ارتباط بین صنعت و دانشگاه را سرعت ببخشیم.
سعادت همچنین در بخش دیگریاز سخنان خود در رابطه با احیای دریاچه ارومیه افزود: متاسفانه دریاچه ارومیه درمسیر خشکسالی قرار دارد و وظیفه تمام مسئولان و نمایندگان مجلس و تشکل های مردمیاست که از برنامه ریزی های لازم در جهت احیای دریاچه ارومیه حمایت کنند.
وی گفت: خشکی دریاچه ارومیهیک مشکل ملی و بینالمللی است و جان انسانها و نباتات زیادی را تهدید میکند،برای احیای دریاچه ارومیه نیازمند کمک دانشمندان هستیم، در این رابطه نیز جهاددانشگاهی ورود مناسبی داشته و این اقدامات باید بیش از پیش ادامه یابد.
استاندار آذربایجان غربیتاکید کرد: باید با استفاده از رهنمودها و منویات مقام معظم رهبری در جهت اقتصادمقاومتی عمل کرده و ادامه دهنده راه شهدا و حافظ آرمان های آنان باشیم.
رييس جهاددانشگاهي آذربايجانغربي: جهاد دانشگاهی نقش بسزایی در ارتباط صنعت و دانشگاه ایفا می کند
ولي عاقلي-رييس جهاددانشگاهيآذربايجان غربي- گفت: جهاد دانشگاهي این واحد در سال گذشته با چاپ وتجديد چاپ 281 عنوان كتاب از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شمال غرب كشور به عنوان انتشارات برتر انتخابشد.
عاقلي از ارائه 10 طرحكاربردي، تحقيقاتي و مطالعاتي به ستاد درياچه اروميه خبر داد و گفت: فعاليت در 187طرح پژوهشي كه 19 عدد از آن در سال گذشته به اتمام رسیده، از جمله برنامه هايي استکه جهاد دانشگاهي در آن شركت داشته است.
وي تصريح كرد: 6 طرح از اينطرح ها با همكاري و عقد قرارداد با استانداري صورت گرفته است.
عاقلي با اعلام اینكه بهمنظور ايجاد شهركهاي فناري زمینی به وسعت 50 هكتار نياز است افزود: اينشهرك حلقه واسطي بين بخش پژوهشي و بازار كار خواهد بود و اميدواريم با بهره بردارياز شهرک فناوری در توليد اشتغال پایدار را به ارمغان بیاوریم.
وي ادامه داد: با تفاهمنامهايكه امروز بین جهاد دانشگاهي و استانداری آذربايجان غربي امضا مي شود راه برايايجاد اين شهرك و ديگر فعاليت هاي جهاد باز ميگردد.
عاقلي در خصوص برنامه هايآموزشي صورت گرفته در جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي گفت: در دوره هاي آموزشي كوتاهمدت در یک سال گذشته 38 هزار نفر شركت داشتند.
رييسجهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در پايان گفت: خبرگزاري ايسنا در منطقه آذربايجانغربي با درج بیش از 29 هزار خبر در سال گذشته و همچنين خبرگزاري ايكنا در حوزهقرآن و معارف از خبرگزاری های فعال منطقه محسوب می شوند.
نماینده مردم ارومیه در مجلسشورای اسلامی: حمایت از دانشمندان داخلی و بومی وظیفه همه است
نادر قاضیپور -نماینده مردمارومیه در مجلس شورای اسلامی- گفت: در حال حاضر کشور فقط از نظر علمی و تئوری درمنطقه مطرح است و متاسفانه درتولیدات ملی و فناوری در وضعیت نامناسبی قرار داریم، این وظیفه دانشمندان داخلی وبومی است که در مقابل هجمه بیگانگان و تحریم های اعمالی از جامعه جهانی به ایران،تولیدات داخلی را افزایش داده و به خود کفایی در همه زمینه ها دست یابند؛ ولی بایداذعان کرد که این امر بدون حمایت مسوولان امکان پذیر نیست.
قاضی پور تاکید کرد: وظیفهتمامی مسئولین و خادمین این ملت در نظام جمهوری اسلامی حمایت از حق دانشمندانداخلی و دفاع از آرمان های امام راحل در برابر استکبار جهانی است تا ایران را بهیک کشور قدرتمند در جهان تبدیل کنیم و این مهم فقط زمانی امکان پذیر است که علم رابا شیوه های درست علمی به ثروت ملی تبدیل کنیم.
نماینده مردم ارومیه درخصوصدریاچه ارومیه نیز گفت: دریاچه ارومیه یک مشکل فرا منطقه ای است و بخش صنعت نمیتواند در این حوزه اقدام یا پیشنهادی موثری ارائه دهد و برای حل این مشکل متخصصانرشته آب می توانند اظهار نظر کنند نه کسانی که رشته تخصصی آن ها مربوط به صنعت میشود؛ دانشگاه صنعتی شریف با تخصص غیر مرتبط خود نمی تواند در رابطه با احیایدریاچه ارومیه موفق باشد.
نماینده ولی فقیه و امام جمعهارومیه: نخستین قدمهای علمی مهم کشور، توسطجهاد دانشگاهی برداشته شده است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیهگفت: جهاد دانشگاهی در مباحث علمی خوش درخشیده است.
حجت الاسلام سید مهدی قریشی طی دیدار با رییسجهاد دانشگاهی کل کشور و هیات همراه، گفت: انصافا جهاد دانشگاهی موفقیتهای قابلقبولی در جهت توسعه علمی و خودکفایی داشته است و نخستین اقدامات عملی مهم کشور درجهاد دانشگاهی رخ داده و مباحث مربوط به رویان نمونه بارزی است.
وی با اعلام آمادگی در جهت همکاری و یاری جهاددانشگاهی برای توسعه علمی منطقه، اظهار کرد: امیدواریم مسیر رشد جهاد دانشگاهیهمچنان به روند رو به رشد خود ادامه دهد.
امام جمعه ارومیه با انتقاد از نبود مرکزیمنسجم جهت هماهنگ کردن تمامی پژوهشکدهها و محققان کشوری، اذعان کرد: با شناختی کهاز دکتر طیبی ریاست جهاد دانشگاهی کشور داریم، تقاضامندیم در جهت نیل به این هدفاز تجارب ارزنده خود بهره برده و نقش تاثیرگذاری در تحقق این امر داشته باشد.
امضاي تفاهم نامه همكاري بين جهاد دانشگاهي واستانداري استان آذر بايجان غربي
اين تفاهم نام درجهت تحقق همكاري در زمينه هايگوناگون علمي- تحقيقاتي و توسعه فعاليتهاي ( فرهنگي، پژوهشي ، آموزشي) جهاددانشگاهي در استان و به منظور مشاركت منابع انساني و بهرمندي از توانمندي بالقوه وبالفعل استانداري، به امضاء رسید. بر این اساس كميته اي مركب از 4 نفر تشكيل ميگرددكه دو نفر از سوي استانداري و دو نفر از سوي جهاد دانشگاهي كه اين 4 نفر موظفند هردو ماه يكبار گزارش عملكرد و فعاليت انجام شده را گزارش نمایند.
رونمايي از منابع آموزشي جهاد دانشگاهي
در سي و نهمين گردهمایيمعاونان آموزشي جهاد دانشگاهی كتابهاي سرفصل هاي آموزشي مصوب گروههاي هفت گانهشامل : علوم پزشكي ، فني مهندسي، كامپيوتر، فرهنگ و هنر، علوم انساني، كشاورزي ومنابع طبيعي زبان خارجه انگليسي رونمایی شد.
كتابهاي چاپ شده مربوطبه متون و منابع آموزسي حدود 50 منبع آموزشي براي چاپ توسط شوراي نشرآموزشي مشخص وتعيين شده كه بالغ بر 400 فراگير آموزشي در سطح كشور توسط واحد هاي جهاد دانشگاهيمي باشد. از اين تعداد 14 عنوان تاكنون چاپ شده و در اختيار واحد ها و مراكزآموزشي قرار گرفته و 6 عنوان ديگر در دستچاپ مي باشد و تا پايان سال جاري تعداد 10 عنوان ديگر نيز به چاپ مي رسد.
رونمايي از پرتال معاونت آموزشیجهاد دانشگاهي
عملیات بهروزرسانيگرافیکیو محتوایی پرتال معاونت آموزشي جهاد دانشگاهي با هدف مديريت بهتر اطلاعاتي ومحتوایي و دسترسی سریع مخاطبان به اخبار و اطلاعات دورههای آموزشی واحدهای جهاددانشگاهی در سراسر کشور يك ضرورت مهم بود که به یاری خداوند متعال انجام گردید. بهطور کلی فرآیند بهروزرساني پرتال معاونت آموزشي در بخشهای برنامه نويسي، فني وپشتيباني انجام گردید که طی آن محدودیتهای قبلی در بخش دسترسی به فرمها واطلاعات کمتر شده و قابلیت دسترسی به انواع اطلاعات در حوزه آموزش جهاد دانشگاهینیز بیشتر گردید. درنسخه بهروز شده پرتال معاونت آموزشی، اضافهشدن قابليتاستعلام گواهينامهها، تغييرات گرافيكي حرفهاي، تغييركامل پوسته و ایجاد قالبگرافيكي جدید انجام گردید و همچنین به منظور ايجاد سهولت دسترسي مخاطبان پیوندمستقیم به وبسايتهاي واحدها، دانشگاهها، موسسات آموزش عالی و مراکز علمی-کاربردی طراحی شد و دراختیار مخاطبان قرار گرفت. حذف صفحات اختصاصي پیشین معاونتهايآموزشي واحدها، تغييرات مديريتی اخبار، محتوا و يكپارچهسازي اخبار و همچنین ايجاددسترسي به ثبتنام آنلاين معاونتهاي آموزشي واحدهاي سراسر كشور از مهمترینتغییرات پرتال معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی به آدرس: www.jde.ir میباشد که در سی و نهمین گردهماییمعاونان آموزشی در ارومیه رونمایی گردید.